Viktiga KPI:er för din webbanalys

Guide

KPI:er inom webbanalys

KPI webbanalys

Guide

KPI:er inom webbanalys

KPI webbanalys

För att få ut så mycket som möjligt av webbanalys är det viktigt att sätta upp nyckeltal som är intressant att följa upp. Vilka nyckeltal, ofta kallat KPI:er (Key Performance Indicators), skiljer sig från företag till företag beroende på vilken typ av verksamhet man bedriver och vilka mål företaget har förankrat till verksamhetens mål.

Genom att identifiera KPI:er och nyckeltal underlättar det i arbetet med webbanalys då man vet vad som är viktigt att titta på och följa upp i sina analyser. Vi hjälper till att sätta upp KPI:er och nyckeltal tillsammans med ditt företag, utifrån det kan vi sätta upp spårning och utföra webbanalys på ett tydligt och strukturerat sätt.
Vi hjälper dig med webbanalys!

Webbanalys för e-handel

Att förstå sina kunder är viktigt när man driver e-handel. Med hjälp av webbanalys går det att skapa en ökad förståelse för hur besökarna rör sig på sidan och skapa en bättre användarupplevelse för kunden. Att en webbplats är enkel att använda, lätt att hitta på och har tydlig struktur är alla viktiga faktorer som bidrar till en bra kundupplevelse som i sin tur bidrar till en bra kundresa.

Webbanalys för företag

Genom att använda dig av webbanalys kan du öka dina chanser att nå dina mål och öka dina intäkter. Webbanalys ger dig svar på många av de frågor som du kan ställa dig och bidra med insikter som kan vara värdefulla för dig och ditt företag. Har du lagt mycket tid på SEO som driver in mycket trafik till sidan men när väl besökaren är på plats får de en dålig upplevelse och stannar inte så länge som du vill. Ta hjälp av webbanalys och öka din förståelse för kunden. Förvandla all data till något kraftfullt som hjälper ditt företag att växa.
Uppföljning av webbanalys

Vad är en konvertering?

Ofta när man pratar om konvertering är köp det första många kommer att tänka på. Det är också relevant om du driver en e-handel att titta på hur många som köper hos dig och hur stor omsättning du har. Men konvertering kan betyda mer än köp, det innebär måluppfyllnad och kan variera helt utifrån målsättningen. Några exempel är att besökaren fyller i ett formulär som finns på webbplatsen, att de blir medlemmar, beställer något som ni erbjuder eller laddar ner något från sidan. Alla är exempel på olika typer av konverteringar.

Varför är det viktigt att följa upp sin webbanalys?

Att genomföra webbanalys av sin webbplats är viktigt men vad som är ännu viktigare är att följa upp och utvärdera den information som kommer fram. För många ligger webbanalys långt ner på prioriteringslistan, eller så nöjer man sig helt enkelt med att ha ett spårningsverktyg uppsatt utan att göra någonting med den data som samlas in. Skapa fördelar till dina konkurrenter genom att ta tillvara på den information som samlas in och följ upp data. Skapa en rutin kring hur du jobbar med dataanalys och det kommer ge dig insikter och kunskap som är värdefull för dig och ditt företag.
Våra bästa tips för att komma igång!

Dags för ett nytt projekt?

* Fältet är obligatoriskt