API:er och integrationer - Tjänster - Webblandskapet

API:er och integrationer

API:er och integrationer

Har du behov av att överföra information från ett system till ett annat så är det en integration som behövs. Har vi tur så finns det ett väldokumenterat API som vi kan nyttja för att hämta och leverera data – men ibland får man vara mer påhittig och bygga en egen brygga.

Jag vill ha hjälp med en integration!

Vad är ett API?

API är förkortning av Application Program Interface och går att sammanfatta som en koppling mellan exempelvis två olika system där information överförs på ett kontrollerat sätt. När man ska integrera flera system med varandra krävs både logik och struktur samt ett sätt att överföra datan. För att underlätta för kunder och samarbetspartners erbjuder många systemleverantörer ett API mot sitt system. Det är ett gränssnitt där det finns beskrivet vilken data som kan utväxlas och på vilket format det ska ske. Ett API fungerar som bryggan mellan de olika system.

Varför vill jag ha en integration?

Att koppla samman era system med varandra ger ofta stora affärsvärden. Dels kan man dra nytta av datan i flera olika system, men framför allt kan man minska sitt administrativa arbete. Ibland är integrationen en förutsättning för att alls kunna erbjuda en viss typ av tjänst.

Hur går det att använda API:er i sin verksamhet?

Genom att ta nytta av ett API och koppla samman olika system med varandra ger det i många fall stora affärsvärden. Det går att dra nytta av datan i de olika system som ditt företag använder sig av och kan hjälpa till att minska det administrativa arbetet och underlätta det dagliga arbetet. För att ditt företag ska kunna erbjuda vissa tjänster kan skapandet av en integration mellan olika system, genom ett API, vara en grundläggande förutsättning. Om du har två olika system som grund till en tjänst kräver det att du ska använda dig av systemintegration för att kunna erbjuda den tjänst som du vill till kunden.

Ett exempel på detta är betalning i en e-handel. Oavsett vilken betalningslösning som används, som exempelvis Klarna, Stripe, PayPal eller Nets, behövs en integration för att kunna genomföra betalningen.
Läs om alla våra tjänster!

Vad kan vi bygga för integrationer?

Har systemet ett API kan vi med största sannolikhet bygga en integration mot den. Vi har vana av t.ex. REST och SOAP men ibland måste vi bygga filbaserade integrationer som utbyter filer via FTP. Vi älskar att utmanas och gillar att hitta lösningar utanför boxen – så länge det finns något sätt att kommunicera med systemet så brukar vi kunna lösa det.

Här nedan presenterar vi ett urval av integrationer vi byggt tidigare:

 • Affärssystem, CRM och redovisning
  Vi har byggt integrationer mot bl.a. Microsoft Dynamics / Business Central, Pyramid, Fortnox och Zoezi för en mängd olika ändamål. T.ex. för att utväxla e-handelsdata som artiklar, saldon, priser, kunder och ordrar, visa upp scheman för bokade träningspass, presentera en likviditetsrapport baserat på företagets pågående projekt eller automatisera bokföring mot ert redovisningssystem.
 • Betalning
  Vi ser till att du kan ta betalt genom integrationer mot betalningslösningar som Swish, Klarna, PayPal, Stripe och Nets, oavsett om du säljer enkla produkter eller prenumerationstjänster.
 • Finansiering
  Vi kan övervaka förfallna fakturor för att automatisera extern inkassohantering, eller hjälpa era kunder att ta fram förslag på leasing- eller avbetalnings-upplägg.
 • Produktflöden mot Google Merchant Center, Prisjakt, Pricerunner, Facebook Marketplace eller Amazon även där er befintliga plattform inte erbjuder rätt format.
 • Punchout-lösningar som sätter upp automatiserad kommunikation mellan din webbshop och din kunds affärssystem, läs mer här
 • Öppet API
  Sitter du på en databas som du vill dela med dig av till andra? Då kan vi publicera ett öppet API för att tillgängliggöra informationen på ett standardiserat, effektivt och säkert sätt.
 • Lagerflöden och drop shipping
 • Fraktbokning
 • E-handelsspårning, konverteringsspårning och remarketing
 • Verifiering av identitet via BankID
 • Hämta träningsdata eller bygga tävlingar baserat på resultat från Strava eller Garmin Connect

Går det att bygga olika systemintegrationer?

Det finns en hel del olika typer av systemintegrationer som alla har olika syften sett till behov och vad det ska lösa för ditt företag. Ett exempel, som är vanligt hos företag, är att koppla affärssystem såsom CRM och redovisning med varandra.

Vad kan API:er och systemintegrationer hjälpa till med?

API:et gör att system kan prata med varandra och skapa en bro mellan systemen. Därmed går det att ta hjälp av API:er och systemintegrationer för att lösa specifika behov på ett effektivt sätt. Syftet med att jobba med API:er och systemintegrationer är att skapa effektivitet och minska det administrativa arbetet.

Använder ni er av ett CRM-system där ni önskar att få in mer information från något av era andra system så går det att skapa ett API där de olika system pratar med varandra. Då kan ni samla all data och information på ett ställe utan att behöva klicka runt i flera olika datasystem.

Jag vill ha hjälp med en integration!

Dags för ett nytt projekt?

* Fältet är obligatoriskt