Webbappar - Webblandskapet, webbyrå i Norrköping!

Webbappar

Med ett effektivt användargränssnitt anpassat efter din verksamhet och för att synas på t.ex. en mobiltelefon eller surfplatta kan en webbapp effektivisera er verksamhet.

Landskapsbild för kategorisida

Webbappar

 

Landskapsbild för kategorisida

En av de saker vi brinner mest för är att få sätta oss in i din verksamhet och dina utmaningar och tillsammans hitta sätt att effektivisera ditt vardagliga arbete. Ibland finns det färdiga produkter som vi kan nyttja för att lösa det som önskas, men vi stöter också på många kunder som behöver verktyg som ingen har byggt ännu. Eller så har du ett affärssystem som du i stort är nöjd med, men där det är omständligt att rapportera in en viss typ av information, svårt att nå rätt data när man är ute i fält, eller svårt att visualisera någon viss data på precis det format som passar er bäst? I alla dessa fall kan en webbapp vara lösningen som ger dig ett effektivare verktyg till ett attraktivt pris!

Vad är en webbapp?

Webbapp är förkortning av webbapplikation och går på ett lätt sätt beskrivas som ett program på webben. När vi pratar om webbappar så menar vi något som du kan surfa till via webbläsaren i din dator, mobiltelefon eller surfplatta – precis som när man surfar till en vanlig hemsida. Men istället för att uppträda som en hemsida uppträder webbappen precis som ett program på datorn, eller en app i mobilen. En webbapp kan startas från en genväg på startskärmen och lagra data i din dator/mobiltelefon precis som en riktig app – vilket gör att man kan konfigurera en webbapp så att den fungerar även utan internetuppkoppling (om det behovet finns).

Fördelarna mot att bygga en native-app som man laddar ned via t.ex. AppStore/Play Butiken är att det går snabbare att utveckla, men framförallt är det enklare att skjuta ut uppdateringar löpande till alla användare. I de flesta fall får man helt enkelt mer för pengarna och slipper en hel del administration. Dessutom slipper man att knyta sig mot en särskild plattform, då webbappen fungerar oavsett operativsystem och enhet så länge den har en någorlunda modern webbläsare.

Vad gör en webbapp?

En webbapp kan lösa många uppgifter, allt från att samla in information från personal i fält till att presentera utvalda mätvärden för företagsledningen eller knyta samman information från flera olika system.

Webbappen kan vara en komplett lösning, ett isolerat system eller en länk i kedjan som kommunicerar med dina befintliga system via API-integrationer, filimporter eller liknande.

Exempel på appar vi byggt tidigare:

 • Inköpsportal för B2B-kunder med specifika krav (t.ex. leveransdatumbaserade priser och saldon, eller hantering av ledtider för förädling av livsmedel)
 • Orderregistrering för säljare i fält
 • Körschema och inrapportering av genomfört arbete för servicepersonal
 • Beräkning och presentation av likviditetsprognoser baserat på data från affärssystem och rapporter från projektledare
 • Presentation av inpassering och träningsövningar för stationsgym
 • Centraliserad databas över museer och utställningar med rollbaserade administrationsrättigheter
 • Rapportering av säkerhetsinspektioner med protokollutskick till kunden
 • Automatisk ifyllnad av reklamationsformulär till underleverantörer baserat på kundens reklamationsanmälan
 • Presentation av lagerplatser med enkel överföring av artiklar mellan lagerplatserna

 

Titta igenom våra referensprojekt för att se utförligare information kring vad vi har hjälpt våra kunder med tidigare – vi är alltid sugna på att ta fram lösningsförslag på nya problem, så tveka inte att höra av dig om du inte hittar något som matchar det du söker!

Vilka fördelar finns det med en webbapp?

Eftersom appen byggs specifikt för era behov är den stora vinsten att ni får ett verktyg som är strömlinjeformad och anpassat helt och hållet för er verksamhet. Det är också ett verktyg med stora möjligheter för vidareutveckling och senare justeringar när er verksamhet förändras.. En webbapp kan hjälpa till att spara tid för administrativt arbete.

Vanliga vinster som uppnås med lanseringen av en webbapp är att:

 • Spara tid genom effektivare användargränssnitt och automatisering av rutiner
 • Centralisera data till en sökbar databas
 • Förmedla informationen snabbt och träffsäkert, ge rätt person tillgång till rätt data baserat på personens roll i företaget
 • Öka tillgängligheten där era medarbetare kan nå viktig information oavsett val av enhet, geografisk placering eller tillgång till internet

En webbapp blir därför ofta en investering med hög ROI som betalar av sig snabbt, samtidigt som den förenklar er vardag.

Jag är intresserad av en webbapp

* Fältet är obligatoriskt
Kyrktak_mob 2
Kyrktak_mob 1
previous arrow
next arrow