Webbappar - Tjänster - Webblandskapet

Webbappar

Med ett effektivt användargränssnitt, anpassat efter din verksamhet och för att synas på t.ex. en mobiltelefon eller surfplatta, kan en webbapp effektivisera er verksamhet.

Landskapsbild för kategorisida

Webbappar

Med ett effektivt användargränssnitt, anpassat efter din verksamhet och för att synas på t.ex. en mobiltelefon eller surfplatta, kan en webbapp effektivisera er verksamhet.

Landskapsbild för kategorisida

En av de saker vi brinner mest för är att få sätta oss in i din verksamhet och dina utmaningar och tillsammans hitta sätt att effektivisera ditt vardagliga arbete. Ibland finns det färdiga produkter som vi kan nyttja för att lösa det som önskas, men vi stöter också på många kunder som behöver verktyg som ingen har byggt ännu. Eller har du ett affärssystem som du i stort är nöjd med, men där det är omständligt att rapportera in en viss typ av information, svårt att nå rätt data när man är ute i fält, eller svårt att visualisera någon viss data på precis det format som passar er bäst? I alla dessa fall kan en webbapp vara lösningen som ger dig ett effektivare verktyg till ett attraktivt pris!

Vad är en webbapp?

Webbapp är förkortning av webbapplikation och kan beskrivas som ett program på webben. När vi pratar om webbappar så menar vi något som du kan surfa till via webbläsaren i din dator, mobiltelefon eller surfplatta – precis som när man surfar till en vanlig hemsida. Men istället för att uppträda som en hemsida uppträder webbappen precis som ett program på datorn eller en app i mobilen. En webbapp kan startas från en genväg på startskärmen och lagra data i din dator eller mobiltelefon precis som en riktig app – vilket gör att man kan konfigurera en webbapp så att den fungerar även utan internetuppkoppling – om det behovet finns.

Fördelarna mot att bygga en native-app som man laddar ned via t.ex. AppStore eller Google Play-butiken är att det går snabbare att utveckla, men framförallt är det enklare att publicera uppdateringar löpande till alla användare. I de flesta fall får man helt enkelt mer för pengarna och slipper en hel del administration. Dessutom slipper man knyta sig mot en särskild plattform, då webbappen fungerar oavsett operativsystem och enhet så länge den har en någorlunda modern webbläsare.

Skräddarsy webbappen efter din verksamhet

En webbapp kan lösa många uppgifter, allt från att samla in information från personal i fält till att presentera utvalda mätvärden för företagsledningen eller knyta samman information från flera olika system. Webbappen kan vara en komplett lösning, ett isolerat system eller en länk i kedjan som kommunicerar med dina befintliga system via API-integrationer, filimporter eller liknande. Med en egendesignad webbapp får ni ett system som är anpassat just precis efter er verksamhet! Vi bygger webbappen helt efter era behov, önskemål och förväntningar. Det gör att den blir anpassad efter er verksamhet och inte tvärtom.

Kontinuerlig webbappsutveckling

Att skapa en skräddarsydd webbapp är att börja på ett tomt blad, ungefär som att bygga ett arkitektritat hus på en plats fylld av natur och berg. Det kräver en omfattande process där varje enskild detalj och funktion måste skapas med noggrannhet, omtanke och tid. Det handlar inte alltid om färdiga komponenter som enbart ska kopplas ihop; varje del måste formges och justeras enligt de specifika förhållandena på platsen. Arbetet sker stegvis med regelbundna utvärderingar och avstämningar för att sätta de övergripande strukturerna innan de mindre detaljerna definieras.

Precis som när man planerar nyanserna på köksluckorna i det nya huset kan bilden förändras när träden är fällda, grunden är lagd och taket, väggarna samt fönstren tar form. På samma sätt tar utvecklingen av en webbapp sin början med fokus på de grundläggande funktionerna och flödena, för att sedan arbeta ned på detaljnivå och successivt bygga upp plattformen.

Effektivt samarbete med vårt stöd

Utvecklingsarbetet med en webbapp påminner mycket om att bygga ett hus; det tar aldrig riktigt slut. Ingen plattform blir någonsin fullständigt komplett. Av erfarenhet vet vi att nya idéer, önskemål och perspektiv uppstår under utvecklingen och användningen av plattform. Samtidigt stöter ni på nya utmaningar och scenarier som behöver lösas – situationer som inte alltid kan förutses. Därtill behöver plattformen kontinuerligt uppdateras och anpassas till externa förändringar för att behålla relevans och funktionalitet.

För att säkerställa att er plattform förblir aktiv och uppdaterad erbjuder vi efter den inledande projektperioden ett supportavtal med timbank. Genom detta stöd ser vi till att systemet kontinuerligt anpassas och fungerar enligt era behov – inte tvärtom. Det tror vi är effektivt ur alla aspekter!

Fördelar med skräddarsydd webbapp

På dagens marknad erbjuder många systemleverantörer färdiga system med generell funktionalitet som ska passa många användningsområden. Trots initialt lägre kostnader med förköpta system tillkommer ofta anpassningskostnader när de ska integreras i verksamheten. Istället för att få ett system anpassat för er verksamhet behöver ni lägga arbete och utgifter på att anpassa er verksamhet efter systemets ramar. En dold kostnad som ofta är större än prislappen för inköpet.

Genom att investera i en skräddarsydd webbapp skapas möjligheten att exakt utforma systemet efter ert företags behov och specifika verksamhetsstrukturer. Detta leder ofta till en lägre totalkostnad samtidigt som det hjälper till att optimera och effektivisera er verksamhet på ett smidigare och mer anpassat sätt.

Sammanfattningsvis:

  1. Webbappen anpassas efter era önskemål och skräddarsys för att passa er verksamhet.
  2. Långsiktigt kostnadseffektivt Ni behöver inte förändra er verksamhet utan kan vara med och ta fram en webbapp efter era önskemål. Att bygga från grunden kan till en början ses som dyrt och kostsamt men ur ett längre perspektiv blir det en lönsam investering.
  3. Fullständig kontroll. En stor fördel med att skräddarsy er egna webbapp är att vi kan jobba med utveckling av den i framtiden. Med fullständig kontroll kan vi lyssna på era önskemål som dyker upp längs vägen och utveckla webbappen vidare.
  4. Ökad effektivitet. Syftet med webbappen är att minska tid till administrativa uppgifter och gör arbetsdagen mer effektiv. Vi vill också vara med och bidra till det genom att erbjuda supportavtal med timbank helt anpassade efter er verksamhet. Det gör att vi kan se till att webbappen fungerar så som ni vill under arbetets gång. Vi finns med er hela vägen!

Alla tjänster vi erbjuder!

Jag är intresserad av en webbapp

* Fältet är obligatoriskt