APH - B2B e-handel
APH

Referenscase: E-line

APH

Redan 1899 startade företaget Anders Perssons Handelsträdgård, där de odlade frukt, grönsaker, krukväxter och blommor. På 50-talet växte företaget till en storproducent av nejlikor, tulpaner och andra snittblommor. De började även importera blommor från Holland och Italien under delar av året som den svenska produktionen inte räckte till.

Idag finns de representerade i flera delar av Europa och APH Svenska AB är en ledande importör av snittblommor med en stor kundkrets. I koncernen finns även Blomstergrossisten i Malmö och Västerås.

För att tillgängliggöra sitt sortiment på bästa sätt för sina kunder behövde APH en ny e-handelsplattform. Fokus var att säkerställa att kunden hittar rätt del av sortimentet och kan lägga sin beställning så enkelt och framför allt snabbt som möjligt.

För att säkerställa extremt korta laddningstider trots komplex logik, ett väldigt stort sortiment och en mängd integrationer mot APH:s affärssystem valde vi att bygga webshoppen i en egenutvecklad plattform. Med cirka 30 000 artiklar där varje sidladdning behöver ta hänsyn till valt leveransdatum för att avgöra vilket sortiment som ska vara tillgängligt, vad som finns i saldo och vad en artikel ska kosta levereras ändå laddningstider under sekunden.

All kund- och produktinformation hämtas från affärssystemet Pyramid via ett API utvecklat av Proclient specifikt för e-handel. Lagda ordrar registreras automatiskt i Pyramid och plocklistor skrivs direkt ut på lagret.

Plattformen har även försetts med en genomtänkt hantering av e-handelsspårning för att ge APH bästa förutsättningar att utveckla sitt erbjudande framåt och fortsatt möta sina kunders behov på bästa vis. 

Se våra andra referenscase