Integrationer - Webblandskapet

API:er och integrationer

API:er och integrationer

Har du behov av att överföra information från ett system till ett annat så är det en integration som behövs. Har vi tur så finns det ett väldokumenterat API som vi kan nyttja för att hämta och leverera data – men ibland får man vara mer påhittig och bygga en egen brygga.

Vad är ett API?

När man ska integrera flera system med varandra krävs både logik och struktur samt ett sätt att överföra datan. För att underlätta för kunder och samarbetspartners erbjuder många systemleverantörer ett API mot sitt system. Det är ett gränssnitt där det finns beskrivet vilken data som kan utväxlas och på vilket format det ska ske.

 

Varför vill jag ha en integration?

Att koppla samman era system med varandra ger ofta stora affärsvärden. Dels kan man dra nytta av datan i flera olika system, men framför allt kan man minska sitt administrativa arbete. Ibland är integrationen en förutsättning för att alls kunna erbjuda en viss typ av tjänst.

Vad kan vi bygga för integrationer?

Har systemet ett API kan vi med största sannolikhet bygga en integration mot den. Vi har vana av t.ex. REST och SOAP men ibland måste vi bygga filbaserade integrationer som utbyter filer via FTP. Vi älskar att utmanas och gillar att hitta lösningar utanför boxen – så länge det finns något sätt att kommunicera med systemet så brukar vi kunna lösa det.

 

Här nedan presenterar vi ett urval av integrationer vi byggt tidigare:

 • Affärssystem, CRM och redovisning
  Vi har byggt integrationer mot bl.a. Microsoft Dynamics / Business Central, Pyramid, Fortnox och Zoezi för en mängd olika ändamål. T.ex. för att utväxla e-handelsdata som artiklar, saldon, priser, kunder och ordrar, visa upp scheman för bokade träningspass, presentera en likviditetsrapport baserat på företagets pågående projekt eller automatisera bokföring mot ert redovisningssystem.
 • Betalning
  Vi ser till att du kan ta betalt genom integrationer mot betalningslösningar som Klarna, PayPal, Stripe och Nets, oavsett om du säljer enkla produkter eller prenumerationstjänster.
 • Finansiering
  Vi kan övervaka förfallna fakturor för att automatisera extern inkassohantering, eller hjälpa era kunder att ta fram förslag på leasing- eller avbetalnings-upplägg.
 • Produktflöden mot Google Merchant Center, Prisjakt, Pricerunner, Facebook Marketplace eller Amazon även där er befintliga plattform inte erbjuder rätt format.
 • Punchout-lösningar som sätter upp automatiserad kommunikation mellan din webbshop och din kunds affärssystem, läs mer här
 • Öppet API
  Sitter du på en databas som du vill dela med dig av till andra? Då kan vi publicera ett öppet API för att tillgängliggöra informationen på ett standardiserat, effektivt och säkert sätt.
 • Lagerflöden och drop shipping
 • Fraktbokning
 • E-handelsspårning, konverteringsspårning och remarketing
 • Verifiering av identitet via BankID
 • Hämta träningsdata eller bygga tävlingar baserat på resultat från Strava eller Garmin Connect