Kom igång med webbanalys!

Guide

Våra tips för att komma igång med webbanalys!

Kom igång webbanalys

Guide

Våra tips för att komma igång med webbanalys!

Kom igång webbanalys

Har du inte kommit igång med webbanalys än? Du är inte ensam om det, men det är inte för sent! Vi på Webblandskapet ger våra tips för dig och ditt företag att komma igång med webbanalyser redan idag.

Vi har lång erfarenhet av spårning och finns här om du behöver hjälp. Här är våra tips till dig som vill kunna använda dig av webbanalys på ett kraftfullt sätt.

 1.  Rätt spårning
  Oavsett om du använder dig av Google Analytics eller något annat spårningsverktyg är det viktigt att det är uppsatt rätt. Ta hjälp av de som kan få all spårning och koder som ska läggas in på webbplatsen på rätt sätt så att den data som samlas in är rätt.
 2.  Sätta upp KPI:er och nyckeltal
  Att titta på allt uppifrån med helikopterperspektiv utan att veta vad som är relevanta att titta kommer leda till förvirring och oklarheter. Genom att fokusera på mindre områden gör det lättare att skapa en förståelse. Grunden ligger i att sätta upp tydliga KPI:er och nyckeltal kommer för att lättare hålla fokus.
 3.  Skapa en rutin
  När ni har kommit igång med webbanalys med de fokusområden ni har haft går det att skala upp, fokusera på fler områden och få fler insikter. Men till att börja med, skapa en rutin kring uppföljning och utvärdering. Det är då du kommer att nå goda resultat.
 4.  Optimera webbplatsen genom att testa
  Onlinedata och webbanalys ger dig möjlighet att mäta dina framgångar samtidigt som du kan hitta förbättringsområden. När du sätter upp en plan för din webbplats går det att följa upp vilka effekter det ger. Det är hela tiden en pågående process där beslut fattas, genomförande av beslut, utvärdering och uppföljning för att kunna optimera webbplatsen. Nyckeln är att testa olika lösningar för att på det sättet se vad som fungerar bra och mindre bra för det kommer inte alltid att ge det utfall som du önskar. Men det är också det som ger dig ökad kunskap och förståelse.

Hos Webblandskapet har vi en helhetslösning för dig som företagare med webbanalytiker, utvecklare och grafiker som tillsammans kan hjälpa till att optimera din webbplats.

Vi hjälper dig med webbanalys!

Dags för ett nytt projekt?

* Fältet är obligatoriskt