Guide: Redigera bilder i Wordpress - Webblandskapet

Guide

Redigera bilder i WordPress

Guide

Redigera bilder i WordPress

Beskär, skala om och rotera bilder i WordPress

När du vill anpassa ditt bildmaterial till din hemsida är det inte alltid nödvändigt att ta till Photoshop för att lyckas. WordPress har egna bildredigeringsverktyg inbyggda i mediabiblioteket, vilket kan hjälpa dig att redigera dina bilder utan bildbehandlingsprogram.

Ladda upp din bild till mediabiblioteket

Ladda upp din bild till mediabiblioteket som vanligt och klicka sedan på bilden.

Klicka på redigera bild.

Beskär bild

Klicka på beskär bild för att starta beskärningsverktyget.

Till i fälten höger ställer du in hur stor din markering ska vara inför beskärningen. Om slutresultaten ska ha ett särskilt förhållande mellan bredden och höjden på bilden skriver du in det under bildförhållande. Lämpliga bildförhållanden kan exempelvis vara 16:9, 2:3, 1:1, 1290:500 eller varianter därav. Efter att du skrivit in ett värde under bildförhållanden kan du justera storleken på markeringen utan att förhållandet mellan bredd och höjd ändras.

Klicka på Apply crop för att gå vidare.

Spara genom att klicka på Save edits.

Rotera bild

Du kan även rotera bilden eller spegelvända den direkt i WordPress redigeringsverktyg. Klicka då på Image rotation för att hitta de olika alternativ som finns.

Spara sedan genom att klicka på Save edits.

Skalförändra bild

Om du exempelvis har en bild med rätt filformat, men som är för stor för att vara lämplig på en hemsida kan du också justera storleken på bilden.

Klicka på Skala och fyll i de nya måtten i pixlar i fälten till höger.

Spara genom att klicka på Save edits.