Hönsboa - Webbapp för gårdsbutik
Sol och Energi

Referenscase: Webbapplikation

Hönsboa

Hönsboa levererar djurfoder och tillbehör och har en stor del av sin försäljning via sin e-handel. De har också en obemannad gårdsbutik där kunder kan komma och handla deras produkter och få dem med sig direkt. För att kunden snabbt och enkelt ska kunna betala för sina produkter erbjöds tidigare Swish, men då blir det svårt att hålla ordning på vad varje kund har köpt.

För att effektivisera Hönsboa:s administration önskade de därför en webapp med möjlighet att scanna QR-kod eller streckkod på varje produkt man önskar köpa, samt avsluta med att betala för sin varukorg via Swish eller betalkort.

Projektet hade två högt prioriterade mål:

  1. Det ska vara enkelt för kunden att scanna och betala. Där får inte finnas några onödiga steg i processen och gränssnittet ska vara avskalat och lätt att förstå.
  2. Information om vad varje kund har köpt ska registreras i affärssystemet Pyramid via en API-integration där det även ska framgå hur kunden har betalat och att betalningen genomfördes korrekt.

I appen kan kunden scanna den produkt de vill köpa och betala. Detta går sedan över direkt i affärssystemet vilket gör att Hönsboa kan spara administrativt arbete samt få god kontroll på sin försäljning. De kan nu erbjuda sina kunder i den obemannade gårdsbutiken en bättre köpupplevelse.

Se våra andra referenscase