Guide: Momshantering i WooCommerce - Design, webbutveckling och integration

Guide: Momshantering i WooCommerce

Inställningar för moms hanteras under WooCommerceinställningarna i adminpanelen.

Här anger man bland annat om priser ska visas inklusive eller exklusive moms i shopen, vad momsen baseras på, och om man ska ange pris på sina varor inklusive eller exklusive moms.

För att ange momssatser klickar man på de olika momskategorier som finns i menyn, såsom Standardmomser, markerat på bilden med en röd ruta.

Moms baseras på plats, antingen kundens leverans- eller faktureringsadress, eller shopens plats.

För att ställa in de aktuella momssatserna väljer man Infoga rad.

Fyll i uppgifterna för zonen och spara.

Här är det inställt att i hela Sverige är momsen 25 %. Momsen är också applicerbar på fraktalternativen.

Det går också att importera en CSV-fil med momssatser, om man inte vill göra det manuellt. Klicka då på Importera CSV till höger.

Ladda upp CSV-filen och importera. Tänk på att alla kolumner i filen måste vara i en specifik ordning för att importen ska fungera.

Glöm inte spara!

Om du har flera momssatser, exempelvis om du säljer olika typer av produkter behöver du lägga till flera momsgrupper. Detta görs under momsalternativen.

Definiera de momsgrupper du vill använda under Ytterligare momsgrupper (röda rutan) och spara. När du sparar dyker momsgrupperna upp i den övre menyn, se lila rutan.

Fyll i de aktuella momssatserna under alla momsgrupper du vill använda.

Se till att dina produkter har momsstatus Momsbelagd. Under Momsgrupp väljer du vilken av de olika momssatserna som ska appliceras på produkten.